33-годишният мъж премаза момиченцето със задната гума на микробуса си, 

...
33-годишният мъж премаза момиченцето със задната гума на микробуса си, 
Коментари Харесай

Условна присъда за Атанас Георгиев, който прегази и уби 3-годишно дете в с. Росен

33-годишният мъж премаза момиченцето със задната гума на микробуса си,  то издъхна след 7-дневна битка за живот в болничното заведение

33-годишният Атанас Георгиев, който на 26.06.2020 година прегази със задната гума на микробуса си и умъртви 3-годишно дете в созополското село Росен, получи условна присъда. Това е решил Окръжният съд в Бургас, сподели инспекция на Флагман.бг.

Той е наказан на 1 година „ отнемане от независимост “ с изпитателен период от 3 години. Георгиев е лишен и от шофьорска книжна за 2 години.

Припомняме, че случаят станал на метри от къщата на родителите на детето – на кръстовището сред ул. " Андон Стоянов " с ул. " Хан Аспарух " в селото. Тогава 31-годишният водач Атанас Георгиев се прибирал от работа към 19:30 ч, когато при ляв завой към дома си, чул чудноват тон в задната част на Фолксвагена си, модел „ Транспортер “.

Той незабавно спрял, слязъл и отишъл да види какво се е случило. На асфалта заварил 3-годишното съседско момиченце. Преценявайки, че не може да чака идването на кола за спешна помощ, качил детето на микробуса и дружно с родителите му отпрашили към Спешното поделение на УМБАЛ-Бургас. След ПТП-то детето бе с заплаха за живота и бе в отделението по " Реанимация " към УМБАЛ Бургас. След близо 7-дневна битка за живот издъхна.

Основната догадка бе, че детето е бягало след завиващия наляво микробус, само че не е решило, че той понижа скоростта си при завоя и се е блъснало в задната лява страна на автомобила.







Бургаският областен съд е взел поради и обстоятелството, че след действието Атанас Георгиев е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на потърпевшото дете, макар че е напуснал местопроизшествието. Впоследствие бяха направени проби за алкохол и опиати на лидера, които дадоха негативен резултат.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР